Volledige vrijheid in gebruik en databeheer

De snelheid waarmee offertes gemaakt worden, is cruciaal in de bouwsector. Toen de oude IT-oplossing van bouwbedrijf Mertens te traag werd, ging het bedrijf dus op zoek naar iets nieuws en beters. Bram Mertens, al de 3de generatie binnen de bouwonderneming, legt uit waarom ze uiteindelijk voor Build Software gekozen hebben.

Op zoek naar een snelle oplossing

“We werkten al een tijdje met een ander softwarepakket voor de bouw, maar merkten dat het te traag werd. We gebruikten het daarom alleen voor de administratie en de vorderingsstaten. De workflow was op sommige punten ook onlogisch, terwijl de ondersteuning achteruitging.

We besloten daarom op zoek te gaan naar een sneller programma dat zich gemakkelijk aan de werking van het bedrijf zou aanpassen. We beheren namelijk met 2 bedienden alle takken van het bedrijf. Dat is niet zo eenvoudig, aangezien we bijna alles doen, van betonnen kelders tot keukens. Bovendien houden we alle machines in eigen beheer. Een keuze die we bewust gemaakt hebben, maar die ook de nodige administratieve opvolging vraagt.”

Vlotte communicatie met support

“Build Software bleek zowel die snelheid als de nodige flexibiliteit te bieden. Ik werk de bibliotheken nu zelf uit voor elke tak van het bedrijf. Bij de offertes die we al in Build gemaakt hebben, verliep het proces een pak sneller, met een simpele muisklik. We vinden documenten ook veel sneller terug dankzij de zoekfuncties binnen documentbeheer.

In het begin was het wel wat wennen aan de nieuwe omgeving. Maar gelukkig is de communicatielijn met het team van Build Software kort. We kunnen steeds bij hen terecht met vragen.

Die support vinden we best belangrijk. Bij grote leveranciers krijgen we die vaak niet, en ze houden ons minder op de hoogte over nieuwe updates. Bij Build Software leggen ze me precies uit wat er verandert en of we er voordeel uit halen. Anders zou ik updates amper installeren.”

Onze gegevens blijven steeds van ons

“Ten slotte werden we aangesproken door het feit dat Build Software de keuze aan de klant liet over hoe de architectuur van de oplossing werd opgezet. Als Mertens hebben we gekozen om onze gegevens lokaal op een server te bewaren. De vorige oplossing stond bij het IT-bedrijf zelf. Als het zou sluiten, dreigden we alles kwijt te raken. Of ze konden ons afhankelijk maken van een abonnement. Bovendien moest je er maar op vertrouwen dat de gegevens over onze prijzen en dergelijke vertrouwelijk behandeld werden. Door de configuratie van Build Software hoef ik me daar geen zorgen om te maken.

Build Software is dus echt een maatwerkproduct. We stemmen het af op ons bedrijf en niet andersom. Onze data blijven ook steeds van ons. We genieten als gebruikers op alle vlakken van erg veel vrijheid.”

Download de getuigenis van bouwbedrijf Mertens (pdf).

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

Bram Mertens

Bouwbedrijf Mertens n.v.

  • familiebedrijf opgericht door vader Jacobus midden jaren 1950
  • momenteel geleid door broers Georges, Jackie en Johan
  • actief in bijna alle fasen van het bouwproces met betonnen kelders, algemene bouwwerken en schrijnwerkerij
  • gespecialiseerd in renovatie van sociale woningen en projectontwikkeling
  • 42 medewerkers

Troeven Build Software

  • snelle calculaties
  • eenvoudig te personaliseren
  • helder documentbeheer
  • korte communicatielijnen met support
  • volledige controle over eigen data

This post is also available in: EN FR