Eenvoud en flexibiliteit overtuigen grote aannemer

Toen haar oude ICT-oplossing niet meer voldeed, contacteerde bouwonderneming Vandebos n.v. de grote spelers in de markt. Maar uiteindelijk koos ze voor de oplossing van Build Software. Gedelegeerd bestuurder Krijn Henrotte legt uit waarom.

Op zoek naar volautomatische oplossing

“Begin 2015 besloten we ons vroegere ICT-oplossing, een combinatie van AS400 met een pc, te vervangen. Tussen de twee bestond geen enkele koppeling, waardoor de uitwisseling van gegevens moeizaam verliep. Een verregaande automatisering van alle bedrijfsprocessen vormde dan ook hét aandachtspunt bij de aankoop van een nieuw ERP-systeem.”

Uitgebreid vergelijkend onderzoek

“De verschillende ERP-partners die we contacteerden, boden in onze ogen erg gelijkaardige offertes. We hebben dan demo-sessies aangevraagd om te zien waar de verschillen juist zaten. Al onze personeelsleden werden uitgenodigd voor de presentaties van ‘hun’ modules en mochten uitgebreid feedback geven.”

Eenvoudige, flexibele oplossing

“Build viel op door zijn eenvoud, logische workflow en flexibiliteit. Alle bedrijfsprocessen, van sales over projectbeheer tot boekhouding worden naadloos doorgetrokken. We vinden het ook handig dat alle cruciale informatie op 1 startscherm verzameld wordt. Zo zie je meteen welk project niet vlot loopt en waarom.

De flexibele opbouw van Build laat ons toe het systeem in fasen, gespreid over 6 maanden, te implementeren. We zijn gestart met de omschakeling van de boekhouding naar Winbooks, dat door de Microsoft-technologie vlot met Build samenwerkt. De verwerking van facturen e.d. verloopt nu volledig automatisch.”

Handigheidjes voor aannemers

“Bij Build vinden we vooral het documentbeheer ontzettend gemakkelijk. We moeten documenten en mails niet langer in klasseurs zoeken. Ze verschijnen meteen in het juiste dossier. We geven bestellingen nu ook direct vanuit Build door. De oplossing maakt zelf een volledige bestelbon aan die we eenvoudig kunnen mailen.

Een ander pluspunt is het feit dat we een breed gamma aan werven in het systeem kunnen verwerken, van een klein renovatieproject tot openbare werken. En in de toekomst willen we volop de module voorraadbeheer gebruiken. Build belooft ons werk sterk te vereenvoudigen, waardoor ons personeel zich op zijn kerntaken kan concentreren.”

Download de getuigenis van Vandebos n.v. (pdf).

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

Bouwonderneming Vandebos n.v.

  • familiebedrijf met 85 jaar ervaring
  • +100 werknemers
  • klasse 7-aannemer
  • breed spectrum aan projecten, van ruwbouw tot totale afwerking

Troeven Build Software

  • eenvoudige, logische workflow
  • flexibele implementatie
  • volledig documentbeheer
  • verwerking breed gamma aan werven