Snelle en gedetailleerde calculaties maken het verschil

Hoe stel je tegelijk snel en precies offertes op? Wel, met een goede IT-oplossing klaar je de klus in enkele klikken. Nico De Meester van RTS Daken herleidde de tijd voor een offerte bijvoorbeeld tot een derde dankzij Build Software, maar moest zeker niet aan duidelijkheid inboeten.

Tot 3 keer sneller calculeren

Bouwbedrijven werken vandaag in een veeleisende omgeving: marges staan onder druk, klanten verwachten meteen een antwoord op hun offerteaanvraag én willen duidelijkheid. Ze hebben daarom steeds meer baat bij een gepaste IT-ondersteuning.

Dat merkte ook Nico De Meester, de verantwoordelijke voor de calculaties, verkoop en projectopvolging bij RTS Daken uit Aalst: “Sinds we al onze artikelen in Build Software hebben ingevoerd, werken we zoveel vlotter. De gemiddelde tijd die ik aan een offerte besteed, is gedaald van 1,5 uur tot een half uur. Na een paar klikken kan de offerte de deur uit. Verder moeten we enkel af en toe de prijzen aanpassen of nieuwe producten toevoegen.”

Knowhow vertaald in rijke bibliotheek

Dat wil niet zeggen dat de offertes zelf vereenvoudigd zijn. Door de goede onderbouw van de oplossing zijn ze net heel gedetailleerd. De calculaties vertrekken bijvoorbeeld van een ruime bibliotheek met meer dan 3000 lijnen. Nico De Meester: “We hebben heel wat voorbereidend werk en onze knowhow in de bibliotheek gestopt. Ze is helemaal afgestemd op de logica van de verschillende daken die we leggen. Daardoor zijn onze offertes heel correct.”

Duidelijkheid benadrukt professionaliteit

Die aanpak van RTS Daken loont: “We krijgen regelmatig opmerkingen over onze precisie. Ze verrast onze klanten. De verschillende kostprijselementen voor het dak worden netjes opgesomd, waardoor alles voor beide partijen duidelijk is. Het onderstreept onze professionaliteit en stelt klanten gerust.”

Afstemming op bedrijf dankzij ervaren consultants

Nico De Meester is ook tevreden over de opleiding door Build Software: “De consultant heeft ons goed begeleid. Wanneer we opmerkten dat iets bij ons bedrijf niet zou werken, vond hij vanuit zijn ervaring bij gelijkaardige bedrijven wel een oplossing. Hij heeft ons ook gewezen op verdere efficiëntiewinsten, maar voorlopig concentreren we ons op de calculaties.”

Snelheid en kwaliteit kunnen samengaan

Om in de bouw concurrentieel te blijven, zijn zowel snelheid als kwaliteit belangrijk. RTS Daken zet volop in op die factoren en rekent daarbij o.a. op Build Software. Onze oplossing integreert de expertise van het dakdichtingsbedrijf in een grondige bibliotheek die de basis vormt voor snelle én precieze calculaties. Een troef die klanten duidelijk appreciëren.

Download de getuigenis van RTS Daken (pdf).

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

RTS Daken

  • dakdichtingsbedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in huis
  • geleid door Filip Vanlaethem
  • legt dankzij goed opgeleid personeel zowel hellende als platte daken voor particulieren, de industrie, openbare instellingen en bouwfirma’s
  • kan door stock snel reageren op vragen van klanten
  • verzorgt zowel kleine als grote projecten
  • vernieuwde o.a. het dak van de Nekkerhal (goed voor 33.000 m²)

Troeven Build Software

  • flexibele bibliotheken
  • snelle calculaties
  • heel gedetailleerde offertes

This post is also available in: EN FR