Samenwerking Build Software en GeoDynamics optimaliseert gebruik van tijdregistratiegegevens

De loonadministratie van een bouwbedrijf is geen eenvoudige klus. Gelukkig brengen tijdregistratiesystemen zoals dat van GeoDynamics daar verandering in. Het Kortrijkse softwarebedrijf tekende een samenwerkingsovereenkomst met Build Software, waardoor data nog gemakkelijker verwerkt kunnen worden.

Een geoptimaliseerde buitendienst

LP_TR_GR1GeoDynamics is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in IT-oplossingen voor tijdregistratie en track-and-trace. Hun oplossingen laten werknemers toe zelf hun werktijden te registreren, net als de taken die ze uitgevoerd hebben. “Dat gebeurt heel eenvoudig via een badge. Zo moeten ze hun werkschema niet langer op een blaadje bijhouden om dat later aan de administratie door te geven”, licht Stijn Stagier, managing partner van GeoDynamics, toe. “Ook de verwerking van alle gegevens gebeurt bijna volledig automatisch. Op die manier wordt de buitendienst nog meer geoptimaliseerd en worden o.a. de planning en de loonadministratie geautomatiseerd.”

Steeds op zoek naar sterke IT-partners in de bouw

“Klanten kiezen echter vaak om onze geregistreerde gegevens in hun eigen ERP-pakket te importeren”, vult Stijn Stagier aan. “En wijzelf willen hen ook de kans bieden zo optimaal mogelijk met die gegevens te werken. GeoDynamics gaat daarom steeds op zoek naar sterke IT-partners. Vooral IT-spelers voor de bouw zijn interessant: 80 % van onze klanten is in die sector actief. Zo stootten we op Build Software.”

Groot potentieel door tijdswinst

Het team van Build Software stond erg open voor een samenwerking. “In feite sluit onze aanpak heel goed aan bij die van GeoDynamics”, vertelt IT-consultant Bert Van Dessel. “We specialiseren ons elk in een toepassing en een sector, en zoeken daarbuiten partners die ons kunnen versterken. Bij Build Software ligt de focus op de ondersteuning van typische processen binnen de bouw, zoals calculatie en projectopvolging. De track-and-trace-systemen van GeoDynamics vormen daar een mooie aanvulling op. Omwille van de tijdbesparing heeft het een groot potentieel in de bouwsector.”

Vlotte dataverwerking in favoriete IT-oplossing

De eerste stap in de samenwerking tussen beide IT-oplossingen is ervoor zorgen dat gegevens automatisch uitgewisseld worden. “Momenteel exporteren klanten de gewenste gegevens nog naar een eenvoudig rapport en importeren ze dat in Build Software”, legt Stijn Stagier uit. “Op die manier kunnen ze zaken als nacalculatie of de mobiliteitsvergoeding eenvoudig verwerken in hun favoriete pakket. Binnenkort zal die data-uitwisseling automatisch verlopen. Een aantal gemeenschappelijke klanten zitten daar duidelijk op te wachten.”

Over GeoDynamics

GeoDynamics is al sinds 2004 een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van award-winning geolokalisatie-oplossingen. Kwaliteit, innovatie en technische knowhow spelen daarbij een essentiële rol. Het Kortrijkse bedrijf gaat ook actief op zoek naar sterke IT-partners, opdat gemeenschappelijke klanten optimaal van hun oplossing kunnen genieten.

Het resultaat? 2.400 tevreden klanten, goed voor 26.000 voertuigen die met GeoDynamics’ oplossingen uitgerust zijn. De 29 medewerkers van GeoDynamics staan steeds voor hen klaar om hen verder helpen bij eventuele vragen of opmerkingen.

Contact

This post is also available in: EN FR