Van project tot jaarresultaten in enkele muisklikken dankzij integratie met WinBooks

Build Software en de specialist in boekhoudsoftware WinBooks hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dat is een belangrijke stap vooruit in de administratieve verwerking van bouwprojecten. Voortaan kan je het hele proces van project tot jaarresultaten met een paar muisklikken doorlopen.

Erkend verdeler van WinBooks

De samenwerking tussen Build Software en WinBooks is tweeledig. Enerzijds wordt Build Software nu erkend als verdeler van WinBooks en biedt het deze boekhoudsoftware aan als aanvulling op zijn IT-oplossing voor de bouw. Onze consultants kregen daarvoor de nodige trainingen van WinBooks.

Sterk geautomatiseerde boekhouding

WinBooks Virtual InvoiceIT-consultant Bert Van Dessel: “Build Software concentreert zich vooral op de verdeling van WinBooks Accounting en WinBooks Virtual Invoice. Dat zijn producten die echt het verschil maken voor onze klanten. Het eerste is een eenvoudig, maar heel compleet boekhoudpakket en kan zowel door kleine aannemers als grote bouwbedrijven gebruikt worden.

De tweede oplossing, Virtual Invoice, scant papieren aankoopfacturen in en verwerkt ze automatisch in de boekhouding. De toepassing maakt daarvoor gebruik van de optische herkenning van de typische velden op een factuur. In feite kunnen alle elektronische documenten zo meteen in de boekhouding verwerkt worden. De verantwoordelijke voor de boekhouding moet het resultaat van de scan enkel nog controleren en goedkeuren.”

Volledig gesynchroniseerd documentenbeheer

Virtual Invoice OCRAnderzijds heeft Build Software voor de naadloze integratie van zijn oplossing met WinBooks gezorgd via een connection framework. “Op die manier kunnen de verkoopfacturen die je in Build Software opstelt, gemakkelijk in WinBooks verwerkt worden”, vertelt Bert Van Dessel. “Tegelijkertijd stromen aankoopfacturen die via Virtual Invoice in WinBooks Accounting terechtkomen, integraal door naar Build Software. Daar kan je het gescande document visualiseren en aan een voorgedefinieerd goedkeuringsproces onderwerpen.”

Zowel Build Software als WinBooks beschikt over een uitgebreide module voor documentenbeheer. Dankzij de integratie kan men eender waar naar documenten zoeken, waardoor je een document met enkele keywords in beide oplossingen kan opzoeken.

Boekhouding op maat van de bouwsector

“Bij WinBooks zijn we erg tevreden over de samenwerking met Build Software. We krijgen er zo een verdeler bij die helemaal thuis is in de bouwsector. Die sector heeft heel specifieke facturatiemethoden, maar dankzij de integratie van beide oplossingen kunnen die vlot verwerkt worden”, meldt Luc Frising van WinBooks.

“We delen ook de visie dat een oplossing schaalbaar moet zijn om de noden van klanten juist te beantwoorden. Zij kunnen nu echt hun ideale oplossing samenstellen aan de hand van de diverse modules die WinBooks en BuildSoftware aanbieden.”

Nog meer gebruiksgemak

Bert Van Dessel: “Deze samenwerking past inderdaad helemaal binnen onze best-of-breed-aanpak. We concentreren ons het liefst op de noden van de bouwsector en zoeken daarnaast partners met sterke oplossingen voor hun specifieke domein, zoals de boekhouding of ERP. De integratie met WinBooks levert onze klanten een aanzienlijke tijdsbesparing op. Alles verloopt nagenoeg volledig automatisch. Bovendien blinkt WinBooks, net als onze software, uit in eenvoud en gebruiksgemak. We zijn dan ook blij dat we er een aantal klanten, zoals Bouwonderneming Vandebos, Verstraete & Vanhecke en Moors Interieur, mee geholpen hebben.”

Over WinBooks

Als specialist in boekhoud- en beheersoftware heeft WinBooks zich een unieke knowhow eigen gemaakt. Met een stevige reputatie bij fiduciaires, zelfstandigen en kmo’s. Professionele jury’s zijn vol lof over WinBooks oplossingen. Tienduizenden overtuigde gebruikers werken er elke dag mee.

WinBooks biedt een volledig softwaregamma dat zowel lokaal als in de cloud gebruikt kan worden. Oplossingen gaan van eenvoudige boekhoudmodules tot scansoftware en de uitwisseling met een externe boekhouder. Dankzij de modulaire opbouw creëert de klant steeds zijn ideale oplossing.

This post is also available in: EN FR