Persoonlijke aanpak en ervaring geven doorslag

Als je wil groeien, bereid je je beter goed voor, dachten ze bij de bouwonderneming Robert Lauwers. De aannemers zochten een software die de groei van hun bedrijf kon ondersteunen. Build Software heeft hen aangesproken door de flexibiliteit van de oplossing en de persoonlijke aanpak, waarden die de familie Lauwers zelf hoog in het vaandel draagt.

Administratie op punt voor groei

Zonen Francis en Peter, en kleinzoon Simon Lauwers hebben onlangs besloten om nieuwe activiteiten te verkennen. Ze wilden hun bestaande activiteiten in de ruwbouw uitbreiden tot volledig afgewerkte bouwprojecten, een uitdaging die om de nodige logistieke ondersteuning vroeg.

Francis Lauwers: “We beseften al gauw dat de administratieve opvolging van die projecten ingewikkelder zou zijn. We zochten daarom een oplossing die voor een vlotte informatiedoorstroming van de werven naar de administratie kon zorgen en ons een overzicht van alle projecten zou bieden.”

Build volgt de groei van je bedrijf

De aannemers hebben uiteindelijk voor Build Software gekozen. “Die software paste helemaal bij ons. Hij groeit met ons bedrijf mee: we starten met de modules en de accounts die we nodig hebben en breiden de toepassing daarna stapsgewijs uit. Dat houdt alles eenvoudig, maar biedt voldoende flexibiliteit”, vertelt Francis Lauwers.

De consultants denken met je mee

“Wat helemaal het verschil heeft gemaakt tegenover de concurrentie, is de persoonlijke aanpak van de consultant van Build Software”, gaat Francis verder. “Hij luisterde aandachtig naar ons verhaal en gaf ons meteen tips om de zaken nog efficiënter aan te pakken. We voelden dat hij al veel ervaring had opgedaan bij gelijkaardige bedrijven en waardeerden dat hij die deelde.”

“Die persoonlijke aanpak merken we ook wanneer we vragen of een probleem hebben. De ontwikkelaars van Build Software proberen steeds een oplossing te bieden”, vult Simon Lauwers aan.

Beschikbaar vanop elk toestel

Een extra troef was de cloudoplossing van Build Software. Die liet Simon toe om zijn Mac te blijven gebruiken. “Het bood naar de toekomst toe ook veel meer mogelijkheden dan de klassieke desktop-oplossingen”, vult Francis aan. “Projectleiders kunnen dan vanaf hun smartphone werken, of een tablet meenemen naar klanten om hun project te bespreken.”

Snelle calculaties

Intussen hebben Simon en Francis Lauwers een intensieve opleiding achter de rug en gebruiken ze de software voor elk project. “Nu de voorbereiding achter de rug is, gaat het echt vooruit”, vertelt Simon. “We voeren calculaties snel uit en stellen bestelbonnen op met enkele muisklikken. Die nieuwe bestelbonnen worden ook door onze leveranciers gewaardeerd, omdat ze zo duidelijk zijn. Ze hebben onze professionele uitstraling tegenover hen zeker vergroot.”

Altijd een correct zicht op je projecten

In een volgende stap zullen de rapporteringsmogelijkheden worden verkend. “We krijgen nu een correct beeld van de kosten per project maar om de winst juist te berekenen, moeten de nieuwe projecten opgestart worden. Dan hebben we eindelijk een correct zicht op onze projecten en kunnen we doelgericht plannen. Dit is een tool die ons ontzettend zal helpen tijdens onze groei”, vertelt Simon.

De perfecte match

Francis besluit: “Build sluit door zijn flexibiliteit en de persoonlijke aanpak van de consultants sterk aan bij onze manier van werken. Net als ons zijn ze niet bang voor complexere vragen en denken ze mee met de klant. We zijn blij dat we een softwarebedrijf met die houding gevonden hebben.”

Download het verhaal van Robert Lauwers (pdf).

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

Robert Lauwers bvba

  • familiebedrijf opgericht in 1985
  • geleid door de 2e en 3e generatie Lauwers: Francis, Peter en Simon Lauwers
  • gespecialiseerd in diverse ruwbouwwerken voor particulieren en bedrijven
  • bouwt onder het merk VALOR eveneens sleutel-op-de-deurwoningen

Een mooie referentie

  • De Okelaar in Wolvertem: de constructie moest een bio-ecologisch concept naleven, een mooie uitdaging voor de familie Lauwers

Troeven Build Software

  • flexibiliteit: de software groeit met het bedrijf
  • snelle calculaties
  • duidelijke bestelbonnen in een handomdraai
  • cloudoplossing voor mac-gebruikers
  • grote luisterbereidheid van de consultants

This post is also available in: EN FR