Nieuwe partnership maakt integratie met Ms Dynamics NAV mogelijk

Build Software gaat een partnership aan met het Kortrijkse IT-bedrijf Xams Services. Beide bedrijven bundelen de sterktes van hun oplossing om gebruikers van Ms Dynamics NAV binnen de bouwsector beter te ondersteunen. Een win-winsituatie voor alle betrokkenen.

Xams Services logo stackedEen oplossing voor de bouw met een stabiele backoffice

Meer concreet werken Build Software en Xams Services aan een integration framework tussen Build Software en Ms Dynamics NAV. Daardoor beschikken gebruikers van Build Software in de toekomst over een zeer uitgebreid ERP-systeem, terwijl bouwprofessionals die Ms Dynamics NAV gebruiken, eindelijk een oplossing op maat van hun bedrijfsprocessen zullen vinden. Zo zullen onder andere vorderingsstaten die in Build gemaakt worden, automatisch in Ms Dynamics NAV geboekt worden. Inkoopfacturen die in Ms Dynamics NAV verwerkt worden, vertrekken meteen naar het juiste project in Build Software.

Een kleine aanpassing maakt een heel verschil

Sandra Van den Hecke, zaakvoerster van Xams Services: “Microsoft Dynamics NAV is een ERP- systeem dat wereldwijd gebruikt wordt. Het geeft kleine en middelgrote ondernemingen controle over hun financiën en vereenvoudigt toelevering, productie en andere bedrijfsactiviteiten. Het leent zich echter niet voor de bouwsector en zijn specifieke projectopvolging. Een ERP krijgt bijvoorbeeld vorderingsstaten of facturen in schijven niet zomaar verwerkt. Andere spelers hebben via maatwerk al geprobeerd daar een mouw aan te passen. Maar zo’n integratie in Ms Dynamics NAV loopt meestal niet zoals gepland.

We houden het graag eenvoudig. Dat bespaart onze klanten heel wat tijd, geld en zorgen. We waren daarom blij dat Build Software met ons aan een integration framework wilde werken. We moeten relatief weinig aanpassen, maar voor klanten uit de bouwsector betekent het een wereld van verschil.”

Maatwerk via best-of-breed-aanpak

“Build Software profileert zich als een best-of-breed-oplossing voor de bouw. Onze core business bestaat uit het ondersteunen van de specifieke bedrijfsprocessen van die sector. Daar willen we echt de beste in zijn”, vertelt Bert Van Dessel van Build Software. “Voor meer algemene activiteiten zoals de boekhouding bestaan er al goede oplossingen. We hebben besloten om onze IT-oplossing volledig open te stellen voor aanvullende softwarepakketten. Zo kan de klant zijn ideale IT-omgeving samenstellen.

We zijn dan ook zeer verheugd dat Xams Services met ons wil samenwerken. Onze klanten hebben binnenkort toegang tot een zeer volledig ERP-pakket. Bovendien bereiken we zo een nieuwe markt: de gebruikers van Ms Dynamics NAV binnen de bouwsector. Zij zijn echt vragende partij voor een oplossing op maat van hun sector.”

Release eind mei

“De samenwerking met Build Software verloopt vlot. Het team kent Ms Dynamics NAV door en door dankzij hun rijke ervaring”, gaat Sandra Van den Hecke verder. “We delen ook onze no-nonsensestijl: we willen een eenvoudige oplossing die onze klanten op een duurzame manier verder helpt.”

“Er zit ook een pak ervaring bij Xams Services. Zij worden vaak ingeschakeld bij implementaties met ‘uitdagingen’”, vult Bert Van Dessel aan. “Het programmeren gaat vlot, waardoor we tegen eind mei 2016 een eerste release van het framework kunnen lanceren.”

Over Xams Services

Back to Basics! Dat is het motto van Xams Services. Het IT-bedrijf uit Kortrijk vertaalt de bedrijfsprocessen-behoeftes van uiteenlopende klanten naar een vlot werkend, modern en duurzaam standaard-ERP-platform op basis van Microsoft Dynamics NAV dat naadloos met andere bedrijfsapplicaties kan worden geïntegreerd.

This post is also available in: EN FR