Ook jonge bouwonderneming heeft baat bij goede IT-ondersteuning

Bedrijven gaan vaak pas op zoek naar een goede IT-infrastructuur wanneer de administratie te complex wordt. Bij V&B-Dakwerken pakten ze het anders aan. Zaakvoerder Gerry Briers investeerde al snel na de oprichting van het bedrijf in Build Software en wint er nu kostbare tijd mee.

Een geslaagde doorverwijzing

Gerry Briers maakte kennis met Build Software via het moederbedrijf, Bouwonderneming Vandebos. Dat bedrijf is zelf pas overgestapt naar onze oplossing en heeft V&B-Dakwerken daarop voorgesteld ook een demo te organiseren. De reactie was positief.

“Ik had in het verleden al met andere bouwsoftware gewerkt, maar die was een beetje verouderd en niet op Windows gebaseerd”, vertelt zaakvoerder Gerry Briers. “Build Software toonde een meer intuïtieve werkomgeving. Ik kon er ook Microsoft Excel-bestanden mee creëren, iets wat met het andere programma niet ging.”

Tijdwinst vanaf de start

V&B-Dakwerken is een erg jong bedrijf, met relatief weinig werknemers. De zaakvoerder springt nog regelmatig in op werven. “Daardoor heb ik weinig tijd voor calculaties. Offertes moeten zo snel mogelijk de deur uit”, vult Gerry Briers aan. “Met Build Software lukt dat gelukkig. De software is heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Met een paar klikken is de offerte gemaakt.”

Uitrol op maat van de onderneming

“Het is de bedoeling om de hele administratie met Build te regelen. Op dit ogenblik stel ik er ook de vorderingen en facturen in op. En net als Vandebos hebben we een koppeling met WinBooks om ze boekhoudkundig te verwerken. Dat verloopt allemaal erg vlot. In de toekomst willen we nog een koppeling met Checkin@work maken. Zoiets zou ons werk verder vereenvoudigen.

Het feit dat je Build Software stapsgewijs kan implementeren, vind ik wel een sterk punt”, gaat Gerry Briers verder. “Voor de calculaties ben ik gestart met de artikellijst van de VMSW. Die bood me een basis waarmee ik meteen aan de slag kon. Nu breid ik ze uit met de nodige parameters voor nieuwe klanten. Daarna leerde ik al snel vorderingen en facturen op te stellen. Met elk nieuw onderdeeltje win ik weer tijd. Tijd die ik in de werven of de verdere optimalisatie van ons softwaregebruik kan steken. We groeien dus op een heel efficiënte manier.”

Alle documenten binnen bereik

Deze ondernemer denkt duidelijk op lange termijn. Dat blijkt ook uit de discipline waarmee hij documenten in Build Software invoert. Gerry Briers: “Ik wil documenten snel en gemakkelijk terugvinden. In Build Software kan dat door offertes, verslagen, bestelbonnen … aan de projecten te koppelen. Ik moet dan enkel op een project klikken om de nodige documenten na te kijken.

Het maakt de administratie ook gemakkelijker wanneer een tweede persoon die zou opvolgen. Alle informatie zit namelijk in een centraal systeem, en niet verspreid over verschillende kasten.”

V&B-Dakwerken investeert nu dus in een vlotte groei. Het bedrijf toont aan dat ook starters baat hebben bij de juiste IT-ondersteuning. Bovendien rendeert hun investering snel dankzij Builds eenvoud en flexibiliteit.

Download de getuigenis van V&B-Dakwerken (pdf).

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

Gerry Briers

V&B-Dakwerken

  • jonge onderneming, opgericht in maart 2016
  • zaakvoerders Gerry Briers en Krijn Henrotte beschikken over rijke ervaring in bouw als projectleider en bestuurder
  • gespecialiseerd in platte daken in roofing en EPDM
  • richt zich tot zowel particulieren als bedrijven
  • 8 werknemers

Troeven Build Software

  • intuïtieve opbouw
  • snelle calculaties
  • flexibele implementatie
  • centraal documentbeheer

This post is also available in: NL EN