Naadloos aankoopbeheer ondersteunt al jaren uitstekende service

De specifieke behoeften van bouwondernemingen vormden steeds het vertrekpunt voor de ontwikkeling van Build Software. Het Brusselse interieurbedrijf J.J. Maes lag 18 jaar geleden mee aan de basis van onze module Build Store. Marleen Vandermueren legt uit waarom zij nog altijd tevreden is over de oplossing.

Een oplossing op maat het bedrijf

De samenwerking tussen J.J. Maes en Build Software kwam via een gelukkig toeval tot stand. De bestuurders van J.J. Maes voelden al een tijd dat hun oude IT-oplossing in DOS niet meer voldeed, toen Build Software voorstelde om een oplossing op maat van het bedrijf te ontwikkelen.

Marleen Vandermueren vertelt: “Ik heb de workflow die we zochten volledig uitgeschreven, met alle tussenstappen van offerte naar leveranciers, en tot de levering. Daarna hebben we nog verschillende keren met de ontwikkelaars samengezeten om het geheel bij te werken.” Het resultaat is een oplossing die na 18 jaar nog altijd voldoet.

Vloeiend van offerte tot levering

Vooral het gebruiksgemak valt op. “Een paar klikken volstaan”, merkt Marleen op. “Zodra een klant zijn bestelling bevestigt, vertrekt die naar de leveranciers en wordt de verkoopovereenkomst opgesteld. Als de goederen eenmaal toekomen, wijzen we ze eenvoudig toe aan de juiste werf. Het verloopt vrijwel vanzelf.”

Heldere en visueel aantrekkelijke offertes

Daarnaast laten de uitgebreide bibliotheken toe om gedetailleerde offertes te creëren. “We willen onze klanten zoveel mogelijk duidelijkheid over de inrichting van hun kapsalon geven. Daarom hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de foto’s van alle artikelen samen met de offerte wordt afgedrukt. De klant weet dan precies wat hij of zij bestelt en het vergroot onze professionele uitstraling”, verklaart de bestuurster.

Radicaal digitaal

Ten slotte kiest J.J. Maes resoluut voor digitaal. Marleen Vandermueren: “We bewaren amper papieren stukken. Dankzij Build Stores XRM worden e-mails, plannen, foto’s of verkoopovereenkomsten aan de klant en het juiste project gekoppeld. We hebben bijvoorbeeld een controlefiche voor elke werf om na te gaan waar nutsvoorzieningen liggen, of de klant bijzondere wensen heeft … We scannen ze telkens in en voegen ze bij het dossier voor later. Door alles te digitaliseren, vinden we alle informatie sneller terug dan met een papieren klassement het geval zou zijn.”

Al 18 jaar tevreden

J.J. Maes geniet al 18 jaar van een oplossing voor aankoop- en voorraadbeheer die zowel eenvoudig als volledig is. En de wisselwerking met Build Software blijft levendig: “De consultants van Build Software hebben ons goed door de recente updates geloodst. Vooral hun gestructureerde aanpak en de manier waarop ze onze vragen in technische oplossingen vertaalden, bevielen me. Build Store blijft de oplossing voor ons bedrijf”, besluit Marleen Vandermueren.

Download de getuigenis van J.J. Maes (pdf).

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

J.J. Maes

  • familiebedrijf opgericht in 1955 door Jean-Joseph Maes
  • momenteel geleid door de 2e en 3e generatie
  • toonaangevende speler in de inrichting van kapsalons
  • beschikt over eigen schrijnwerkerij in Zwevegem
  • lag in 2000 mee aan de basis van Build Store

Troeven Build Software

  • naadloos aankoop- en voorraadbeheer van offerte tot levering
  • gedetailleerde offertes
  • volledig digitaal documentbeheer

This post is also available in: NL EN