In een week verhuisde onze volledige IT-infrastructuur naar Builds cloud

Als de nood het hoogst is … is Build Software nabij. Toen de hosting provider van Advanced Networks zijn dienstverlening plots stopzette, schoot ons team meteen in actie. De zaakvoerder van Advanced Networks, Bruno Wolfs, blikt intussen tevreden terug op de vlotte verhuis van zijn IT-infrastructuur.

 

Hosting plots beëindigd

“Advanced Networks gebruikt Build Logistics, een variant van Build Software, intussen zo’n 7 jaar”, vertelt Bruno Wolfs. “We beheren er onze CRM en facturatie mee. De hosting van Build Logistics verliep tot voor kort via een derde partij. Die besloot de dienstverlening in juli plots stop te zetten. Ze hebben hun server uitgeschakeld en wachtten gewoon af of mogelijk actieve klanten hen zouden bellen. Dat was een schok voor ons.”

Snelle en goede begeleiding door Build Software

“We hebben meteen contact opgenomen met Build Software”, gaat Bruno Wolfs verder. “Zij zijn onmiddellijk in actie geschoten. Ze hebben een back-up gemaakt zodra de oude hoster de server weer aanzette. Zo waren we zeker dat we onze data niet opnieuw zouden verliezen.

Daarnaast bleek dat ook het support voor ons boekhoudpakket vervallen was. Het team van Build Software heeft daarom alles naar de eigen “Build Cloud” overgezet. Dat is bijzonder vlot verlopen. In een week tijd was het hele debacle verholpen en konden we weer rustig verder werken.”

Gemoedsrust zonder grote investeringen

Build Software zorgt nu zelf voor de hosting van Advanced Networks’ oplossing. De overeenkomst voorziet onder andere in 24/7 support voor de klant. “Die continue ondersteuning is een geruststelling”, vertelt Bruno Wolfs. “We krijgen snel een reactie wanneer iets vastloopt. Bovendien heeft Build Software een klein team. Ze houden elkaar op de hoogte over voorvallen bij klanten. Zo moeten wij ons verhaal niet steeds opnieuw vertellen of neemt een ander gemakkelijk over. Het feit dat de verhuis van onze IT-infrastructuur midden in de zomervakantie viel, was dus geen probleem.”

Door beroep te doen op de “Build Cloud”-oplossing hoeft Advanced Networks niet te investeren in een eigen server of nieuwe updates op te volgen. Dat doet Build Software voor hen. Bruno Wolfs: “Voor ons is zo’n cloud de ideale manier van werken. Alle informatie wordt centraal gedeeld en is voor iedereen beschikbaar, op elk soort toestel. Tegelijk treedt Build Software op als onze IT-verantwoordelijke. Met de technische kant van het verhaal moeten we ons dus niet meer bezighouden. We kunnen ons volledig op onze corebusiness concentreren.”

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

Advanced Networks

  • IT-bedrijf gespecialiseerd in site surveys en de installatie van draadloze LAN-netwerken
  • opgericht in mei 2006
  • bedient vanuit de zetel in Zaventem bedrijven uit de hele wereld
  • naast grote integratoren en multinationals, zoals Proximus, IKEA en Estée Lauder, ondersteunt Advanced Networks nu ook kmo’s
  • 7 jaar klant bij Build Software

Troeven Build Softwares cloud

  • snelle en gepaste begeleiding bij beheer IT-infrastructuur
  • geen investering in eigen server nodig
  • toegang tot Build Software vanop pc, tablet of smartphone

This post is also available in: NL EN