Groeien zonder het overzicht te verliezen: een uitdaging die Build graag aangaat

Een jaar geleden nam V&V-INFRA een belangrijke beslissing: het infrastructuurbedrijf zou voluit voor groei gaan. Een uitdaging die om een goede IT-ondersteuning vraagt. Zaakvoerder Kristof Van Herck legt uit hoe Build Software zijn bedrijf helpt.

Klaar voor verdere groei

“We zijn nu een vijftal jaar actief, eerst vanuit Alken en nu in Diest. We startten als relatief kleine speler, maar ons orderboek bleef uitbreiden. Daarom hebben we besloten om verder te groeien », vertelt Kristof Van Herck.

Meer offertes, meer opdrachten

Voor een groeiende aannemer staat of valt alles met goede calculaties. “Bart en ik voeren momenteel de calculaties uit. Tegelijkertijd volgen we ook de werven op. In drukke periodes bleven aanvragen dus wel eens liggen”, biecht Kristof Van Herck op.

“Met Build moet dat veranderen. Calculeren kan er snel en intuïtief. De consultants van Build Software hebben bijvoorbeeld bestek 250 als bibliotheek meegeleverd. Verder kunnen meetstaten gemakkelijk geïmporteerd worden.”

Een snellere facturatie voor een betere cashflow

“In de toekomst moet Build Software ook leiden tot een snellere facturatie. Aangezien we veel openbare werken uitvoeren, krijgen we sommige facturen pas enkele maanden na datum betaald. Intussen komen facturen van leveranciers vlot binnen en verwachten zij ook een snelle betaling. Dan wil je natuurlijk zelf zo snel mogelijk factureren aan de klant.

Gelukkig kunnen we in Build eenvoudig vorderingsstaten opstellen. We gebruiken ook de koppeling met WinBooks, zodat vorderingen en facturen vlot naar de boekhouding doorstromen.”

Kosten in realtime beschikbaar

Zoals zaakvoerder Kristof Van Herck al aangehaald heeft, vormen de werkingskosten een ander aandachtspunt. Die wil je zo veel mogelijk onder controle houden. Geen evidentie in een groeiende bouwonderneming.

Kristof Van Herck: “Een pluspunt van Build Software is dat we kosten in realtime kunnen checken. We moeten niet wachten tot het project afgerond is. Door te werken met ‘kostenbonnen’ en ‘bestelbonnen’ hoeven we zelfs niet meer op de facturen te wachten. Het helpt ons om de status van lopende werven correct in te schatten en zo nodig tijdig bij te sturen.”

Een goed zicht op de aangekochte materialen

Verder leidt V&V-INFRA het personeel op om de software optimaal te kunnen gebruiken. “We vragen hen bestellingen en leveringen systematisch en op een gestandaardiseerde manier door te geven. Leveringsbonnen worden gedigitaliseerd op basis van inkoopcategorie, activiteit, kostensoort en werf. Dat vereenvoudigt de matching tussen inkomende facturen en leveringsbonnen”, legt de zaakvoerder uit.

“Een andere hulp zou Builds stockbeheer zijn. Dan krijgen we meer zicht op de materialen die we al in huis hebben. Het maakt de eindejaarstelling ook een stuk gemakkelijker.”

V&V-INFRA’s groei: een uitdaging die we samen aangaan

“De groei van V&V-INFRA is dus een hele uitdaging. We rekenen onder andere op Build Software om ze te doen slagen. Momenteel rollen we alle functies in fases uit, opdat de overgang vlot gebeurt. Het is goed dat we daarbij kunnen terugvallen op de consultants van Build Software. Bij vragen helpen ze ons snel verder », sluit Kristof Van Herck af.

Download de testimonial van V&V-INFRA (pdf).

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

Build Software

V&V-INFRA bvba

 • infrastructuurbedrijf opgericht in 2011
 • geleid door Kristof Van Herck en Bart Van Genechten
 • gespecialiseerd in wegenbouw, infrastructuurwerken, verkavelingen en verhardingswerken
 • 15-tal werknemers

Enkele mooie projecten

 • Janseniushof in Leuven
 • oHase in Hasselt
 • de Grote Markt in Diest
 • Maria Van Loonstraat in Lummen
 • Vaalbeekstraat in Oud-Heverlee

Troeven Build Software

 • vlot opstellen van vorderingsstaten
 • eenvoudige facturatie en boekhouding
 • kosten in realtime beschikbaar

This post is also available in: NL EN