Build Software en RAM Mobile Data vereenvoudigen nacalculatie bouwprojecten

Track-and-trace en automatisering zijn niet meer weg te denken uit de bouwsector. Denk maar aan de verplichte aanwezigheidsregistratie of de berekening van de mobiliteitsvergoeding. Om nog meer voordeel te halen uit de verwerking van die gegevens, heeft Build Software een partnership met RAM Mobile Data gesloten.

Klanten geven voorzet

De samenwerking tussen RAM Mobile Data en BuildSoftware kwam tot stand op vraag van gemeenschappelijke klanten. IT-consultant Stephan Hougaerts: “We stelden vast dat verschillende klanten met een track-and-trace-systeem werkten, maar de verwerking van de verkregen data vaak nog verder kon geautomatiseerd worden. Daaraan wilden we zo snel mogelijk invulling geven, aangezien zo’n systeem heel wat administratieve rompslomp kan uitsparen. Bovendien bleek al gauw dat onze aanpak en manier van denken heel gelijkaardig zijn. Het doet ons dan ook plezier dat RAM Mobile Data met ons wilde samenwerken.”

Kilometer- en tijdregistratie voor de bouw

inchecken werf_tumbRAM Mobile Data specialiseert zich al sinds 2001 in de geolokalisatie en richt zich voornamelijk op alle bouw-, installatie- en servicesectoren. “Onze oplossingen staan in het teken van het efficiënter maken van diverse bedrijfsprocessen bij onze klanten en verschaffen helder inzicht in het gebruik van voertuigen, de productiviteit van de mobiele medewerker en het beheer van materialen”, vertelt Bart Claes, Country Manager van RAM Mobile Data Belgium.  « Een grote meerderheid van onze klanten zijn bouwbedrijven waarvoor wij kilometer- en tijdregistratie leveren, alsook de automatische verwerking van de aanwezigheidsregistratie voor Checkinatwork en de berekening van de mobiliteits- en verplaatsingsvergoedingen. We zijn ervan overtuigd dat het bij elkaar brengen van de knowhow van experten tot succes leidt. Daarom is een samenwerking tussen sterke IT-bedrijven een belangrijk onderdeel van de totale oplossing. We zijn verheugd dat Build Software hier deel van uitmaakt. »

Automatische data-uitwisseling

“Build Software is erg goed in de verwerking van al die gegevens, maar heeft geen eigen track-and-trace-oplossing”, vult Stephan Hougaerts aan. “Onze klanten moesten die gegevens vroeger zelf importeren. Dankzij de integratie van Build Software en RAM Mobile Data gebeurt dat nu automatisch. Projecten, personen en wagens worden door de toepassingen gedeeld.”

Nacalculatie met een muisklik

De koppeling werd intussen bij een aantal gemeenschappelijke klanten geïmplementeerd. Dakrubbercentrale gebruikte de oplossingen al een achttal jaar naast elkaar. Toen het zijn wagenpark vernieuwde, vroeg het een naadloze flow van de wagens tot zijn calculatietools in Build Software te creëren.

Zaakvoerder Koen Lauman: “De juiste prijszetting is ontzettend belangrijk geworden. Met het track-and-trace-systeem kan ik de gewerkte uren en kosten in detail narekenen. Merk ik dat een ploeg over sommige werven langer doet dan verwacht, dan weet ik meteen hoe ik mijn prijzen moet aanpassen. En sinds de integratie met Build Software is die calculatie nog eenvoudiger geworden. Alles gebeurt met een muisklik.”

Doorgedreven materiaalbeheer

Asset-tracking-e1441714872317Een andere nuttige toepassing van RAM Mobile Data is het geautomatiseerde materiaalbeheer. Het volgt kleine gereedschappen en materialen van werf tot werf. Bart Claes: “In de praktijk zien we regelmatig een gebrek aan inzicht over welke materialen nog beschikbaar zijn of reeds in gebruik.  Een heldere inventaris van deze materialen voorkomt vaak economisch verlies.” Door RAM met Build te koppelen wordt het in de toekomst ook mogelijk een inventaris van materialen op te stellen naargelang hun plaats, gebruik, onderhoud etc.

Over RAM Mobile Data

RAM Mobile Data is marktleider op het gebied van track-and-trace in België en Nederland. Sinds 2001 biedt RAM diverse track-and-trace-oplossingen aan, zoals tijdregistratie, ritregistratie, mobiliteitsvergoeding, aanwezigheidsregistratie en materiaalbeheer, die veelal gekoppeld worden met de software van onze IT-partners.

Een duurzame samenwerking met onze klanten vereist innovatie, technische kennis en kwalitatieve service. Een sterk team van enthousiaste medewerkers staat daarom iedere dag klaar om onze klanten te bieden wat ze nodig hebben.

Sinds 2005 heeft RAM Mobile Data tevens een structurele samenwerking met de Confederatie Bouw.

Contact

Bart Claes, Country Manager RAM Mobile Data Belgium:

This post is also available in: NL EN