Build Software nu altijd en overal beschikbaar

Als aannemer zijn zowel jij als je medewerkers heel mobiel. En waarschijnlijk beheer je je projecten liever op de werf zelf dan vanachter je pc. De nieuwe samenwerking tussen Build Software en Cloudbizz maakt dat perfect mogelijk. Zij zorgen ervoor dat je op elk ogenblik, vanop eender welk toestel met Build Software kan werken.

Build voortaan ook in de cloud

“Door de veranderingen in onze markt waren we al een tijdje op zoek naar een eigen cloudoplossing”, vertelt Bert Van Dessel, IT-consultant bij Build Software. “Dan zouden klanten meteen met onze oplossing kunnen starten. Tegelijkertijd zouden investeringen in servers of externe hosting providers overbodig worden.

In Cloudbizz hebben we een perfecte partner gevonden. Dat Belgische IT-bedrijf biedt IT-bedrijven en -resellers hun eigen, of dedicated, servers aan. Het focust ook sterk op de verdere ontwikkeling en optimalisatie van zijn clouddiensten. Daardoor beschikken we steeds over een heel performant platform voor onze oplossing.”

Meteen aan de slag met je volledige IT-infrastructuur

Cloudbizz DesktopNaast haar snelle opstart heeft een cloudbased oplossing als voordeel dat je je projecten zowat altijd en overal kan beheren. Het enige wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding op je pc, smartphone of tablet.

Je hoeft ook niet langer in een eigen server te investeren. Build Software en Cloudbizz zorgen voor een performante hosting die continu up-to-date is. Bovendien betaal je enkel voor de serverruimte die je effectief gebruikt.

Verder heeft Cloudbizz de voorbije jaren zwaar ingezet op de vlotte integratie van de meest courante softwarepakketten. “Daardoor is het mogelijk de volledige IT-infrastructuur van onze klanten op het platform te plaatsen”, legt Bert Van Dessel uit. “Samen met Build kunnen we bijvoorbeeld een boekhoudpakket of Ms Office eenvoudig installeren. Ons team verzorgt ook 24/7 de support voor die toepassingen. De klant hoeft zich eigenlijk nauwelijks met de technische kant van het verhaal bezig te houden.”

Een relatief nieuwe speler in Vlaanderen

Voor Cloudbizz betekent de samenwerking met Build Software een belangrijke sprong naar de Vlaamse markt. “We hebben op dit ogenblik vooral Franstalige en Luxemburgse klanten”, vertelt Sandrine Randisi, Sales Manager van Cloudbizz. “Maar de voorbije jaren hebben we hard gewerkt aan een tweetalig team. Zo willen we ook de Vlaamse en Nederlandse markt veroveren. We zijn daarom erg blij dat Build Software ons als partner gekozen heeft.

Het is een bedrijf met veel potentieel en onze mentaliteit is heel gelijkaardig. We willen allebei kort op de bal spelen en een goede service garanderen. Met onze relatief kleine teams zijn we in staat om heel snel te reageren op vragen of moeilijkheden bij de klant.”

Continu streven naar een optimale dienstverlening

Build Software is op zijn beurt blij dat het nu een eigen, flexibel cloudplatform voor klanten heeft. Bert Van Dessel: “Dankzij Cloudbizz kunnen we nagenoeg alle software in de cloud aanbieden. Het is een belangrijke vooruitgang in onze dienstverlening. Implementaties verlopen ook erg vlot. Onze eerste gezamenlijke klant, Advanced Networks, was een echte testcase. Maar in een week hebben we hun hele IT-infrastructuur naar onze dedicated server verhuisd. We kijken dus uit naar de verdere samenwerking.”

Over Cloudbizz

Cloudbizz logoOnder de merknaam Cloudbizz biedt de Belgische Netcomputer Group een brede waaier van clouddiensten aan, van hosting en back-up tot VDI en VoIP. Het IT-bedrijf zet daarbij in op een doorgedreven optimalisatie en eigen, interne ontwikkeling. Dankzij die proactieve houding brengt Cloudbizz de favoriete toepassingen van zowel kmo’s als IT-partners supersnel in de cloud.

Cloudbizz’ relatief kleine team ondersteunt intussen zo’n 1.800 tevreden klanten. Na de Waalse en Luxemburgse markt is het nu klaar om het Nederlandstalige taalgebied te veroveren.

Contact

This post is also available in: NL EN