App voor aannemers vereenvoudigt administratie in de bouw

De mobiliteit van werknemers in de bouwsector was in het verleden een grote administratieve uitdaging. De inburgering van de smartphone en allerlei mobiele toepassingen brengt daar verandering in. Build Software is dan ook blij dat het zijn aanbod kan uitbreiden met de mobiele oplossingen van de nieuwe partner Emixis.

Tijdregistratie vanop de smartphone

Het Belgische softwarebedrijf Emixis ontwikkelt al 20 jaar oplossingen rond de geolokalisatie van voertuigen en personen. Sebastien De Grauwe, Sales Director bij Emixis, licht toe: “We creëren in feite oplossingen rond alles wat mobiele medewerkers aangaat. Elk van onze apps wil de administratie voor die medewerkers vereenvoudigen en efficiënter maken. Voor de bouwsector gaat het niet alleen over tijdregistratie in het kader van Checkin@Work, maar ook over track-and-trace en mobiele tikklokken.”

Apps steeds populairder bij bouwprofessionals

Emixis is de voorbije jaren sterk gegroeid dankzij de investeringen in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en door de evolutie van de technologie. “Terwijl we ons eerst op voertuigen concentreerden, spelen we nu ook in op de mogelijkheden van smartphones”, vertelt Sebastien De Grauwe. “Smartphones en 4G zijn namelijk heel gangbaar geworden en worden steeds performanter.”

Ook Build Software ziet de vraag naar mobiele toepassingen in de bouw toenemen. “De mobiele technologieën zijn inderdaad veel performanter en betrouwbaarder geworden, waardoor ze het vertrouwen van bouwprofessionals winnen”, vertelt Bert Van Dessel, zaakvoerder van Build Software. “Vanuit onze best-of-breed-aanpak vullen we onze software, die calculaties, de uitvoering en nacalculatie ondersteunt, graag aan met andere sterke oplossingen binnen hun niche, zoals die van Emixis. Met Build Mobile beschikken onze klanten nu over een gebruiksvriendelijke app voor de tijdregistratie, de registratie van het materiaalgebruik en de mobiliteitsvergoeding. De gegevens vloeien automatisch door naar de backoffice in Build.”

Build Mobile klaar om de bouwsector te veroveren

Beide partners tonen zich enthousiast over de samenwerking. Bert Van Dessel: “We hebben al een aantal dossiers vlot en succesvol kunnen afronden. In een relatief korte tijd was Build Mobile up and running.” Sebastien De Grauwe vult aan: “We hebben bij Build Software een heel dynamisch team gevonden, wat een mooie samenwerking in de toekomst belooft.”

Over Emixis

Het Brussels bedrijf Emixis is al meer dan 20 jaar actief op de internationale markt van de geolokalisatie. Als pionier in beveiligingstechnologie voor voertuigen ontwerpt, vervaardigt en verdeelt het technologieën die een beter beheer en een betere beveiliging mogelijk maken van personen, voertuigen en verbonden objecten. Emixis behoort vandaag tot de Belgische leiders in telematica en het internet of things. Bovendien is het één van de weinige actoren die zijn producten in België ontwikkelt en vervaardigt.

This post is also available in: NL EN