Wat kunnen drones voor jouw bouwbedrijf betekenen?

Drones zijn geen sciencefiction meer. Ze verschijnen nu ook op de bouwwerf, waar ze de bouwprofessional tal van voordelen opleveren. Tijdens een demo op Digital Construction Brussels leggen Build Software en Sitemark je graag uit welke data je met drones kan verzamelen en hoe ze je calculaties vereenvoudigen.

Nieuwe werfgegevens in een handomdraai

Drones zullen een steeds belangrijker rol in de Belgische bouwsector spelen. De voordelen van de technologie worden stilaan duidelijk. Zo kunnen drones snel en zelfstandig informatie verzamelen via foto’s en warmtebeelden. Die beelden laten je toe om precieze prijsoffertes op te stellen en gerichte controles uit te voeren.

Vervoer van bouwmaterieel

In de toekomst vervoeren drones mogelijk ook bouwmateriaal en -materieel. Die oplossing zou een enorme tijdswinst kunnen opleveren. Ten slotte zouden drones een uitstekende remedie tegen werfdiefstallen zijn, omdat ze werven vanop grote hoogte kunnen bewaken. Maar in beide gevallen is het wachten op een aanpassing van de wetgeving voor we die oplossingen op onze werven zien opduiken.

Drones centraal op Digital Construction Brussels

De Confederatie Bouw en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) erkennen het potentieel van drones in de bouw en stellen ze centraal tijdens de tweede editie van Digital Construction Brussels. Deze beurs is een uitgelezen kans om kennis te maken met de toepassing van nieuwe technologieën in de bouwsector.

Ontdek de mogelijkheden tijdens unieke demo

Tijdens Digital Construction Brussels tonen de IT-bedrijven Build Software en Sitemark welke gegevens je via drones kan verzamelen en hoe je er meetstaten en calculaties mee opstelt. Bovendien staan onze consultants klaar om je vragen over de oplossing te beantwoorden.

Benieuwd naar deze nieuwe oplossing? Breng dan zeker een bezoek aan de demonstration area van Digital Construction Brussels op 24 of 25 oktober. De toegang is volledig vrij, maar je moet je vooraf inschrijven voor de beurs. Meer info vind je op www.digitalconstructionbrussels.be.

Over Sitemark

SitemarkHet AI-powered aerial data platform van Sitemark is ontworpen om bedrijven te helpen bruikbare en werkbare oplossingen te vinden in de sectoren van hernieuwbare energie, bouw en mijnindustrie. Het samenwerkingsplatform biedt een volledig kant-en-klare end-to-endoplossing voor ondernemingen op grote schaal, waarbij meerdere stakeholders en operationele teams een naadloze workflow krijgen die flexibel, effectief en nauwkeurig is. Van siteplanning tot landmeetkundig onderzoek en inspectie, het Sitemark productengamma is opgebouwd met tools en oplossingen die specifiek ontwikkeld zijn om het rendement met minimale inspanningen te maximaliseren.

This post is also available in: NL FR