Tijdwinst en gemoedsrust in één oplossing

Als bedrijfsleider wil je natuurlijk dat je zaak vlot draait. De juiste IT-ondersteuning maakt daarom het verschil vanaf de opstart, met een betrouwbare implementatie. Om die reden koos het afwerkingsbedrijf Van Den Rijse nv voor Build Software, een gebruiksklare oplossing op maat van de bouw.

Op zoek naar één geïntegreerde oplossing

Kristien Van Den Rijse, bestuurder van Van Den Rijse nv, vertelt over hun zoektocht naar de juiste IT-oplossing: “Vroeger gebruikten we verschillende toepassingen voor ons CRM, onze facturatie en vorderingsstaten die los van elkaar stonden. We deden veel werk dubbel, omdat we gegevens steeds moesten kopiëren. Bovendien waren die toepassingen nogal verouderd. Door de omvang van onze projecten en ons team werd dat onhoudbaar en gingen we op zoek naar één geïntegreerde oplossing.”

Volledig op maat van de bouw

De bestuurders van Van Den Rijse nv hielden een uitgebreid marktonderzoek en contacteerden meerdere leveranciers van ERP-software. Uiteindelijk viel de keuze op Build Software. Kristien Van Den Rijse: “Een belangrijke troef van Build Software was het feit dat alle noodzakelijke modules voor de bouw standaard in de oplossing zaten. Er was geen extra maatwerk nodig, waardoor de kosten overzichtelijk waren. Andere oplossingen richtten zich tot een te ruim publiek en moesten nog aangepast worden aan ons bedrijf. Het stelde ons niet gerust. Build Software gaf ons de zekerheid dat alle modules vanaf de start zouden werken.”

Gebruiksklaar én gebruiksvriendelijk

Na een eerste opleiding startte Van Den Rijse nv inderdaad meteen met de calculaties en facturatie. Al snel werd duidelijk hoe gebruiksvriendelijk de oplossing is. “Build Software is heel logisch opgebouwd”, legt Kristien Van Den Rijse uit. “Elke module heeft min of meer dezelfde structuur. Zodra je offertes kan opmaken, weet je in feite ook hoe je facturen of vorderingsstaten moet opstellen. Als gebruiker kan je je makkelijk oriënteren in de toepassing.”

Tijdwinst dankzij naadloze workflow

“Maar het grootste pluspunt is dat alles eindelijk in één workflow zit. Nadat we een offerte hebben gemaakt, volgt de rest van het bouwproces heel vlot met enkele muisklikken”, gaat de bestuurder verder. “Het levert ons nu al een grote tijdwinst op. In de toekomst zullen we bovendien een beter inzicht in onze kosten krijgen dankzij de precieze nacalculaties.”

Implementatie in het tempo van de klant

Van Den Rijse nv benut de flexibiliteit van Build Software en implementeert de oplossing stap voor stap. Kristien Van Den Rijse: “We willen eerst tijdwinst boeken op de essentiële punten zoals de calculaties. Op die manier creëren we weer ruimte voor gerichte opleidingen over andere modules. Het belangrijkste voor ons is de gemoedsrust: we weten dat deze oplossing volledig klaar is en dat we haar in ons eigen tempo kunnen uitbreiden.”

Download het verhaal van Van Den Rijse nv (pdf).

Wil je zelf de voordelen van Build Software ontdekken?

0493_Build-Software-logo-rgb

Van Den Rijse nv

 • familiebedrijf opgericht in 1945
 • gespecialiseerd in schrijnwerk en vast meubilair voor professionele en openbare gebouwen
 • beschikt over een geavanceerd machinepark in Erpe-Mere en een hecht team met een jarenlange ervaring
 • erkenningen:
  • klasse 6 – D5
  • klasse 5 – D4
  • klasse 1 – D – D1
 • ISIB-gecertificeerd voor de plaatsing van brandwerende deuren

Troeven Build Software

 • helemaal op maat van de bouw, geen maatwerk vereist
 • gebruiksvriendelijke, logische opbouw
 • één geïntegreerde workflow van offerte tot nacalculatie

This post is also available in: NL FR