Gerichte opleidingen onthullen voortdurend nieuwe functionaliteiten

Software evolueert, net als de bedrijven die ermee werken. Een goed gesprek met je IT-partner kan daarom heel zinvol zijn. De Limburgse bouwonderneming HURORE ontdekte zo vele nieuwe functies van Build Software en besloot meteen in extra opleidingen te investeren.

Goed gesprek voor optimale afstemming op bedrijf

HURORE werkt intussen al vijftien jaar met Build Software. “Door de groei van het bedrijf zijn we destijds op zoek gegaan naar een vlotter en meer gestructureerd alternatief voor de bestaande Excel-bestanden”, vertelt zaakvoerder Richard Vanhaen.

“Maar de laatste tijd hadden we het gevoel dat we de limieten van de oplossing hadden bereikt. We hebben daarom andere softwarepakketten voor de bouw bekeken en onze noden met een consultant van Build Software besproken. Uiteindelijk hebben we beslist om onze samenwerking met Build Software te versterken en te investeren in nieuwe opleidingen.”

Gedetailleerd, maar overzichtelijk

“In Build Software kunnen we namelijk dieper calculeren, zodat we eventuele afwijkingen correcter kunnen verwerken”, legt Richard Vanhaen uit. “De software laat ons ook toe om heel gedetailleerde offertes op te stellen zonder dat we het overzicht verliezen. De boomstructuur aan de linkerkant van het Build-scherm toont ons steeds in welk onderdeel van de calculatie we precies werken.

We vinden die details heel belangrijk: zo kunnen we transparant met onze klanten communiceren en hen adviseren. We winnen er hun vertrouwen mee en krijgen vaak de meest complexe projecten toegewezen.”

Flexibele opbouw laat ruimte voor eigen voorkeuren

“Verder is Build heel flexibel”, vult Richard Vanhaen aan. “We passen de interface makkelijk aan onze voorkeuren aan. Ik heb mijn scherm bijvoorbeeld zo ingesteld dat ik meteen de cruciale posten van de offerte kan nakijken. Die zijn natuurlijk anders dan de posten die onze calculator snel wil zien. We verbergen gewoon de elementen die we niet nodig hebben. Ook dat helpt ons om het overzicht te bewaren.”

Bespreking legt nieuwe functionaliteiten bloot

Tijdens het gesprek met de consultant van Build Software bleek dat de gebruikers nog niet vertrouwd waren met enkele handige functies van de oplossing. “We ontdekten een heleboel zaken die we voordien misten. We hebben daarom snel beslist om ze te implementeren. De gegevens voor de backoffice verhuizen we nu bijvoorbeeld zoveel mogelijk naar het centrale systeem van Build. We investeren ook in nieuwe opleidingen, zodat we extra tijd winnen en tegelijk meer kunnen doen met onze gegevens”, vertelt de zaakvoerder.

Nieuwtjes op vraag van de klant

Ten slotte heeft het team van Build Software nieuwe functionaliteiten ontwikkeld om in te spelen op de vragen van de gebruikers van HURORE. De nieuwe zoomfactor bijvoorbeeld geeft de belangrijkste posten van een calculatie duidelijker weer en binnenkort kunnen gebruikers van Build Software zelf de kleuren kiezen waarmee ze calculaties markeren.

“We volgen de nieuwsberichten over updates nu aandachtig op”, voegt Richard Vanhaen toe. “Op die manier weten we meteen of er iets interessants voor ons tussen zit.”

Een nieuwe stap vooruit

Er zit dus duidelijk een nieuwe dynamiek in de relatie tussen HURORE en Build Software. “We hebben weer het gevoel vooruit te gaan: we winnen tijd en krijgen nieuwe inzichten in de kosten binnen onze onderneming,” besluit Richard Vanhaen.

Bovendien leverde de goede wisselwerking met de ontwikkelaars van Build Software nieuwe functionaliteiten op die ook voor andere ondernemingen handig kunnen zijn. Ze worden aan alle klanten van Build Software aangeboden via de regelmatige updates van de software.

Download de getuigenis van HURORE (pdf).

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

HURORE bvba

  • familiebedrijf opgericht in 1976
  • opgericht door vader Rene Vanhaen en nu voortgezet door zijn zonen Richard en Raf
  • biedt zowel traditionele woningbouw als houtskeletbouw en schrijnwerkerij; de klant heeft steeds één centraal aanspreekpunt
  • werkt door jarenlange ervaring vooral aan moeilijkere projecten
  • gebruikt Build Software al 15 jaar

Troeven Build Software

  • heel gedetailleerde offertes in enkele muisklikken
  • overzichtelijke interface
  • flexibele opbouw
  • stapsgewijze implementatie en opleiding

Blijf up-to-date

Build Software blijft evolueren dankzij de input van zijn klanten. De software wordt meermaals per jaar uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Mis ze niet en vraag de consultants van Build Software naar een update via:

This post is also available in: NL FR