Gebruiksgemak en betrouwbaarheid overhalen zelfs sceptici

Op zoek naar software die helemaal bij je bouwbedrijf past? De bedrijfsleiders van MD-Bouw testten wel 3 verschillende oplossingen voor ze in Build Software de perfecte match vonden. Zaakvoerder Bart Deckers: “Al tijdens de demo zagen we dat we eindelijk de juiste oplossing gevonden hadden.” Ontdek hun verhaal.

Hoge verwachtingen …

Voor ze MD-Bouw overnamen, deden Bart Deckers en Davy Matthe heel wat ervaring op binnen andere bouwbedrijven. Zo leerden ze een aantal softwarepakketten voor de bouw kennen. Geen enkel pakket bleek effectief te doen wat het moest doen. Bart Deckers: “Toen Build Software zich aan ons voorstelde, waren we dus heel sceptisch. Waarom zou deze oplossing anders zijn? Maar al tijdens de demo wisten we: dit is de eerste software die doet wat we ervan verwachten.”

… helemaal ingelost

“We hadden een paar basiseisen: de offertes moesten een mooie lay-out hebben, de vorderingsstaten moesten snel buiten kunnen, we wilden een duidelijk overzicht van de verrekeningen én de boekhouding moest in het geheel geïntegreerd worden. Build Software heeft al die verwachtingen ingelost”, verklaart Bart Deckers.

“We maken we er nu een sport van om onze vorderingsstaten tegen het einde van de maand afgewerkt te hebben. Het gaat zoveel sneller dan vroeger, een paar klikken volstaan. Build Software is ook de eerste oplossing waarbij de integratie met WinBooks werkt. Ik vind de facturen nu makkelijk terug en kan ze vanuit Build Software goedkeuren. Andere pakketten zijn daar nooit in geslaagd.”

Intuïtieve interface vergemakkelijkt implementatie

Daarnaast viel de natuurlijke werkwijze van Build Software meteen op bij de zaakvoerders. “Alles zat heel logisch in elkaar en paste perfect bij de specifieke organisatie van ons bedrijf”, vertelt Bart Deckers.

Een jaar na de overstap gebruikt MD-Bouw alle belangrijke functionaliteiten, van de offertes tot de verrekeningen. “We zijn vrijwel direct beginnen boeken”, zegt de zaakvoerder. “We volgden wel een opleiding, maar in feite is de software heel gebruiksvriendelijk en intuïtief opgebouwd. Nieuwe personeelsleden konden zelfs zonder opleiding met Build Software aan de slag.”

Altijd en overal beschikbaar

Een extra troef is de cloudoplossing”, vult Bart Deckers aan. “Daardoor hoeven we niet te investeren in een server en heb ik overal toegang tot de toepassing.”

Opleiding door ervaren trainers

Ook qua opleiding en ondersteuning maakte het team van Build Software het voorbije jaar het verschil. Bart Deckers: “Tijdens de opleidingen hadden we eindelijk iemand voor ons die zowel onze sector als de software door en door kende. Bij andere pakketten gebeurde het weleens dat de trainer de bouw nauwelijks begreep of zelf verdwaalde in zijn software. We hebben de consultant van Build Software in het begin wat getest, maar ze slaagde moeiteloos. Het wekte meteen vertrouwen.”

Klantgerichte ondersteuning

“Verder verloopt de ondersteuning prima. We krijgen snel een reactie. En ook al biedt Build Software sommige opties nog niet aan, we weten dat ze eraan werken omdat we ernaar gevraagd hebben”, gaat Bart Deckers verder.

Een enthousiaste ambassadeur

Hij is dus bijzonder enthousiast over Build Software en vertelt collega’s graag over de voordelen van de oplossing: “We hebben in Build Software de perfecte match met onze organisatie gevonden. De toepassing en de consultants doen wat ze beloven. We hebben bijvoorbeeld eindelijk een link met onze boekhouding. Dit IT-bedrijf gaat een mooie toekomst tegemoet.”

Download de getuigenis van MD-Bouw.

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

MD-Bouw bvba

  • bouwbedrijf gespecialiseerd in ruwbouw en algemene aannemingen
  • geleid door Davy Matthe en Bart Deckers
  • beschikt over 25 vakmensen die een jarenlange ervaring koppelen aan een constructieve, vooruitdenkende aanpak
  • bouwt zowel voor particulieren als voor bedrijven

Troeven Build Software

  • intuïtieve opbouw
  • razendsnelle verwerking vorderingsstaten
  • integratie met WinBooks
  • cloudoplossing
  • uitstekende opleidingen en ondersteuning

Wil je zelf een demo aanvragen?

Neem contact op met onze consultants via:

This post is also available in: NL FR