ECQ wil uitgroeien tot nr. 1 voor bouw

ECQ Applications zet volop in op de verdere commercialisering van zijn sterproduct, Build Software. Het zal dé oplossing voor de bouwsector worden. ICT-adviseurs Bert Van Dessel en Stephan Hougaerts komen daartoe het team van huidige zaakvoerder Guido Debruyn versterken.

ECQ in best mogelijke handen

Vanaf begin november 2015 vullen Bert Van Dessel en Stephan Hougaerts het bestuur van ECQ Applications aan met hun specifieke kennis en ervaring. De naam ‘ECQ Applications’ verandert dan naar ‘Build Software’. Guido Debruyn: “ECQ Applications komt in de best mogelijke handen terecht. Bert en Stephan vormen een ideale combinatie.” Ze beschikken allebei over een lange staat van dienst in het bouwen, commercialiseren en implementeren van bedrijfssoftware. Ze zijn ook vertrouwd met de bouwsector en ERP-software.

Stephan Hougaerts is ingenieur van opleiding. Hij werkte reeds voor verschillende ERP-partners (o.a. KPD, V-Concept en Ad Ultima) en als IT-adviseur voor eindklanten die ERP en/of andere software implementeerden. Hij heeft al meerdere bouwbedrijven ondersteund. Na de overname neemt Stephan meteen de functionele leiding van ECQ voor zijn rekening.

Bert Van Dessel combineerde een opleiding ICT met een economische vorming. In 1998 was hij medeoprichter van Helios-IT. Het bedrijf ontwikkelde een ERP-oplossing, specifiek voor brouwerijen op basis van Microsoft Dynamics NAV. Helios-IT groeide uit tot een organisatie met 100 werknemers en werd in 2008 in het Deense NORRIQ ondergebracht. Bert zal ondersteuning bieden bij de strategische uitdagingen.

Guido Debruyn blijft nog een aantal jaar actief en zal een deel van de operationele ondersteuning voor zijn rekening nemen. “Het luisteren naar de klant en ons maatwerk waren cruciaal voor het succes van ECQ Applications. Deze elementen zullen we zeker behouden.”

Uitgroeien tot de nummer 1 voor de bouw

Bert Van Dessel: “Met Build Software hebben we een uitstekend product in huis. We willen ons nog meer focussen op de markt van ‘de bouw’. In feite kunnen we elk type algemene bouw-, wegenbouw- en infrastructuurbedrijf, afwerkings- en installatiebedrijf, projectontwikkelaar of studiebureau helpen. Dat maakt Build Software zo uniek. Build Software biedt specifieke oplossingen voor voorcalculatie, projectbeheer, materiaalbeheer, nacalculatie, vorderingsstaten, … Bovendien laat het zich gemakkelijk uitbreiden met andere functionaliteiten zoals oa. boekhoudpakketten, track & trace- en WMS-oplossingen. Build Software ondersteunt in de gunning van aanbestedingen, het veilig stellen van rendementen en een grotere klanttevredenheid.

Build Software kiest resoluut voor een ‘best-of-breed’-aanpak. “De klant stelt zelf zijn ICT-oplossing samen met de beste oplossingen voor zijn behoeften. Daarmee onderscheidt het zich van klassieke all-in ERP-systemen. Een modulaire aanpak is sneller en gemakkelijker aan te leren. De nodige functionaliteiten worden dan in verschillende sprints, effectief in gebruik genomen.”

Uitdagingen voor de toekomst

De versterking van ECQ moet de verdere ontwikkeling van Build Software garanderen. Er wordt met partners samengewerkt om het platform toegankelijk te maken via smartphones en tablets. Klanten zullen in de toekomst ook de keuze hebben tussen een oplossing on premise (ter plaatse) en in de cloud. Wettelijke verplichtingen voor de bouwsector vragen dan weer de integrate van bijvoorbeeld Checkin@work.

De verdere ontwikkeling van dergelijke oplossingen vormt een nieuwe uitdaging voor de huidige medewerkers. Zij worden dan ook nauw betrokken bij het overnameproces. Daarnaast wordt er voorzien in de aanwerving van extra medewerkers die de functionele en technische vaardigheden aanvullen.

“Een belangrijk aandachtspunt is het behoud van een goede dienstverlening aan de klanten tijdens de groei van Build Software”, zegt Stephan Hougaerts. “Verder zullen we een meer adviserende rol opnemen. We willen klanten zoveel mogelijk helpen hun bedrijfsprocessen en IT-infrastructuur te verbeteren. Zo beschikken ze over de beste oplossing zonder gespecialiseerde medewerkers te moeten aanwerven.”

This post is also available in: NL FR