Ecologische woningen krijgen boost van intuïtieve bouwsoftware

Starten met nieuwe software tijdens Batibouw, zou je dat wel doen? Dewaele Woningbouw besloot weloverwogen om zijn verkoop met Build Software te ondersteunen, net voor dit belangrijke evenement. Bestuurder Johan Dheedene vertelt tevreden over zijn keuze.

Voorkeur voor flexibele oplossing

“We werkten vroeger met een maatwerk-ERP, maar de leverancier van de software verlegde zijn focus naar beveiliging”, steekt Johan Dheedene van wal. “Het was voor ons het signaal om een andere oplossing te zoeken. Nadat we een viertal oplossingen hadden vergeleken, kozen we voor Build Software omwille van zijn eenvoud en flexibiliteit. De software kon module per module worden geïmplementeerd en vroeg daardoor geen lange opstartperiode. We bereidden de onderbouw van de calculaties samen met de consultants van Build Software voor, waarna onze verkopers in januari 2019 konden beginnen.”

Vlotte verkoop dankzij gebruiksvriendelijke calculaties

Aangezien Dewaele Woningbouw niet volgens de klassieke bouwwijze werkt, was de flexibiliteit van de calculatiemethodes even belangrijk. Johan Dheedene: “Veel bouwpakketten werken uitsluitend op basis van meetstaten. Daar hebben wij niets aan, omdat die zelden houtskeletbouw vermelden.

Build Software laat toe om los van de meetstaat te calculeren. We hebben vrij onze combinatie van parameters en formules geconfigureerd, zodat de calculaties volledig op onze bouwwijze zijn afgestemd. Onze verkopers moeten enkel de parameters, zoals het aantal m² vloeroppervlak, invullen om snel een correcte offerte op te stellen. Ze kunnen zich vooral concentreren op hun talent, namelijk mensen warm maken voor onze aanpak.”

Transparante offertes

De communicatie met klanten verloopt ook vlotter dankzij Build Software. De verkopers vullen vrij de lange omschrijvingen in de offertes aan met details over bv. de tegels of de afwerking van de badkamer. “Onze nieuwe offertes zijn heel leesbaar en transparant”, vertelt Johan Dheedene. “De klant krijgt een kant-en-klare aannemingsovereenkomst met alle nodige informatie over zijn project. Vroeger leverden we een Excel en een geschreven offerte, wat omslachtiger was. Het nieuwe, geïntegreerde document is duidelijker en wekt vertrouwen.”

Beschikbaar op elk evenement vanop elk toestel

Bovendien gebruikt Dewaele Woningbouw de cloud-versie van Build Software. Ze biedt de verkopers nog meer flexibiliteit. Of het nu gaat om een stand op Batibouw of een werf, ze kunnen vanop eender welke tablet of pc een offerte opstellen of aanpassen.

Eenvoudige opvolging van de boekhouding

Daarnaast besloot het bouwbedrijf al snel om zijn boekhoudpakket Venice aan Build Software te koppelen. Johan Dheedene: “Bij beide leveranciers moesten wat aanpassingen gebeuren. Iedereen werkte samen om tot een goede oplossing te komen. Facturen stromen nu door naar de boekhouding en kunnen vanuit Build Software worden opgevolgd.”

Software die zijn gebruikers weerspiegelt

De verkoop met de nieuwe software verloopt alvast vlot. Naarmate de werven opstarten, verkennen de medewerkers van Dewaele Woningbouw de overige functionaliteiten, zoals het aanmaken en versturen van bestelbonnen, de rapportering en de nacalculaties. “We beschikken nu over een flexibele IT-oplossing die de communicatie zowel naar de klant toe, als intern en met leveranciers verbetert. Ze past helemaal bij onze bedrijfsfilosofie”, sluit de bestuurder af.

Download het verhaal van Dewaele Woningbouw (pdf).

Wil je meer weten over onze flexibele oplossing?

Dewaele Woningbouw

  • al meer dan 70 jaar een pionier in houtskeletbouw
  • levert steeds maatwerk, ongeacht de stijl van de klant
  • verzorgt de bouw van de volledige woning, van de ruwbouw en technieken tot de afwerking
  • bouwt omwille van expertise vooral complexere woningen die veel voorbereiding vragen
  • profiteert van het groeiende ecologische bewustzijn onder bouwheren

Troeven Build Software

  • eenvoudige calculaties o.b.v. parameters en formules
  • transparante offertes voor particuliere bouwheren
  • flexibel gebruik van lange omschrijvingen om details van materialen en afwerkingen vast te leggen
  • integratie met boekhoudpakket

This post is also available in: NL FR