Snel gedetailleerde én correcte offertes opmaken? Met Build doen we het

De bouwsector veranderde de afgelopen jaren sterk. Ook dakdekkers als Dakrubbercentrale moesten zich aan nieuwe marktomstandigheden aanpassen. Zaakvoerder Koen Lauman legt uit hoe zijn bedrijf concurrentieel bleef dankzij o.a. Build Software.

Inspelen op veranderende markt

De broers Koen en Bob Lauman richtten Dakrubbercentrale 20 jaar geleden op. Ze kozen toen resoluut voor het gebruik van EPDM-folie op platte daken omwille van de duurzaamheid van het materiaal en de voordelen van doorgedreven specialisatie. Die markt kwam echter steeds meer onder druk te staan.

Koen Lauman: “Op vraag van onze klanten breidden we ons gamma uit met andere materialen, zoals bitumen, PVC, TPO en gespoten dakbedekking. Zo kunnen we in elke situatie en op elk budget een antwoord bieden.”

1200 offertes in 4 maanden

Daarnaast optimaliseerde Dakrubbercentrale zijn bedrijfsprocessen met Build Software. Koen Lauman waardeert vooral het feit dat je geen IT-expert moet zijn om met de software te werken. “Je bent als gebruiker erg vrij. Je kiest zelf de modules die je nodig hebt. Voor offertes bepaal je zelf de parameters en je voert ze eenvoudig in. Door dat gebruiksgemak kunnen nieuwe medewerkers vaak al na een dag een correcte offerte opmaken. We hebben echt het gevoel steeds over de juiste oplossing te beschikken.”

Altijd de juiste prijs

“Zodra we een opdracht binnenhalen, zetten we de offerte vlot naar een order om. Ook de nacalculatie gebeurt zeer eenvoudig. Daardoor weet ik snel of een prijs correct geschat was en kan ik de nodige prijsaanpassingen meteen aan onze verkoopmedewerkers doorgeven. Merk ik dat een extra parameter in de offertes verwerkt moet worden, dan voer ik die gemakkelijk zelf in. Onze prijzen blijven dus scherp, zonder dat we verlies moeten lijden.”

Winst door doorgedreven automatisering

“Een ander groot pluspunt van Build Software is de module projectopvolging. Daarmee klasseren we meerdere werven onder een project, volgen we de status ervan op en creëren we todo’s voor onze medewerkers. Dat alles verloopt bijna volledig automatisch.

Verder integreerden we extra modules van Build Software. Deze nemen onze toonbankverkoop en stockbeheer voor hun rekening. Wanneer een doe-het-zelver bij ons langskomt, wordt zijn bestelling ook bijna volledig automatisch verwerkt, van de toonbank tot in het magazijn.” De magazijnen zijn uitgerust met een specifieke WMS (Warehouse Management System), waarmee Build Software naadloos wist te integreren.

Meer dan alleen technologie

“Een laatste interessant punt voor ons, is het feit dat Build Software blijft uitbreiden. De oplossing past zich continu aan onze behoeften aan. Als we iets nodig hebben of met een vraag zitten, kunnen we het team achter Build Software gemakkelijk bereiken. Ze vinden altijd wel een oplossing, ook al moeten ze die zelf ontwikkelen. Ik ben dan ook blij met de recente versterking van het team. Nu ben ik zeker van de continuïteit en de groei van het bedrijf achter de software.”

Download de getuigenis van Dakrubbercentrale (pdf).

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.

0493_Build-Software-logo-rgb

Dakrubbercentrale b.v.b.a.

 • familiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring
 • gespecialiseerd in plaatsing platte daken en verkoop aan doe-het-zelvers
 • biedt naast EPDM ook bitumen, PVC, TPO en gespoten dakbedekking
 • focus op particuliere markt en industriële panden
 • gebruikt Build Software sinds 2006

Kwaliteitslabels

 • 8-voudig winnaar Firestone Master Contractor Award
 • grote klanttevredenheid dankzij eigen Quality Label en ‘Klant voor het leven’-onderhoudscontract

Troeven Build Software

 • gedetailleerde offertes in enkele muisklikken
 • erg gebruiksvriendelijk
 • een oplossing op maat
 • geautomatiseerde workflow
 • klantgerichte support