Build Software ondersteunt ambities van toekomstgerichte APK Group

Om haar klanten een vooruitstrevende, efficiënte en transparante dienstverlening te bieden, heeft de Limburgse bouwonderneming APK Group in september een strategische samenwerking gesloten met Build Software.

Beide bedrijven zullen de intern ontwikkelde platformen van APK Group, de bouwspecifieke oplossingen van Build Software, planning en mobiel werken integreren en nieuwe, aanvullende applicaties ontwikkelen die de klanten van APK Group volledig ontzorgen. Het gaat onder meer om een white-label-klantenportaal, de digitalisering van APKs interventies, het stroomlijnen van de administratie over de landsgrenzen heen en een koppeling met BIM.

Van bouwgroep naar gespecialiseerde dienstverlener

Via de samenwerking met Build Software halen we bijkomende expertise in huis en zijn we in staat om sneller op de vragen van klanten in te spelen. We kunnen APK Group verder digitaliseren door de flexibele  oplossingen van Build Software met onze eigen oplossingen te combineren. We zullen nieuwe applicaties ook sneller kunnen lanceren”, licht Jo Maes, CIO van APK Group toe. “We hebben nu al een aantal applicaties in de pijplijn zitten, maar zien de gezamenlijke ontwikkeling als een voortdurend proces dat mee door onze klanten wordt gestuurd.

We willen verder gaan dan de klassieke infrastructuurwerken en onze klanten complete oplossingen, van begin tot einde, aanbieden”, vult Paul Kerkhofs, CEO van APK Group aan. “Een efficiënte en transparante digitale dienstverlening past volledig binnen dat plaatje. Build Software wordt daarbij onze innovatiepartner. De vooruitstrevende software van het bedrijf laat toe om BIM in onze werking te integreren en ondersteunt alle bouw- en installatieactiviteiten in België, Nederland en Duitsland, terwijl die landen elk hun eigen werkwijze hebben op het vlak van design, calculeren en factureren.

Eerder ging APK Group al een joint venture aan met Calculus Group. De IoT-oplossingen van dat bedrijf monitoren toestellen en melden proactief dat een toestel in panne dreigt te vallen. “We plannen dan een preventief onderhoud in plaats van te wachten tot problemen opduiken. Een heel nieuwe aanpak, die onze klanten weten te waarderen”, vertelt Paul Kerkhofs. “Build Software zal ons nu helpen om die interventies naadloos in onze werking te integreren.

Flexibele software schept nieuwe mogelijkheden

Met zijn focus op de bouwsector is het IT-bedrijf Build Software een evidente partner. Zijn ontwikkelaars zullen nauw samenwerken met het interne IT-team van APK om de bestaande softwarecomponenten te integreren en nieuwe applicaties te creëren.

Brt Van Dessel, bestuurder van Build Software, vertelt: “Onze software is gebaseerd op het best-of-breed-concept en op Microsoft-technologie. Daardoor beschikken we over een heel open oplossing die perfect is voor combinaties met andere toepassingen. De software laat ons toe om flexibel in de behoeften van elk bouwbedrijf te voorzien.
 
We kijken ernaar uit om de vernieuwende strategie van APK Group te ondersteunen met onze oplossingen en expertise. De samenwerking stelt ons in staat om nog volledigere, verticaal geïntegreerde oplossingen naar de markt te brengen. Ze toont ook aan dat onze oplossing een brede waaier van functionaliteiten omvat en middelgrote tot grote bouwbedrijven kan ondersteunen in hun digitaliseringstraject. Bovendien zal de samenwerking onze zichtbaarheid vergroten in Nederland, Duitsland en Luxemburg, markten die we de komende jaren willen veroveren.

Over APK Group

APK Group is een infrastructuurbouwer van duurzame en slimme steden. De bouwgroep zorgt voor een totaalpakket door toekomstgericht wegen aan te leggen, bouwwerken te realiseren en te voorzien in technieken zoals netwerken voor energie, water en telecom. APK Group staat ook in voor het beheer en onderhoud van deze netwerken. De groep biedt verschillende diensten aan die onder te verdelen zijn in drie pijlers: verbinden, ontzorgen en onderhouden. Dat doet APK Group al meer dan 50 jaar, met intussen meer dan 1.500 collega’s in de Benelux en Duitsland.

Ontdek de oneindige mogelijkheden van Build Software.